fbpx

YOY’D

You On Your Best Day

Elke vrouw verdient het zich mooi en zelfverzekerd te voelen.

Helaas is dat niet altijd het geval. We twijfelen allemaal wel ergens over. Als we voor de spiegel staan, zien we als eerste de dingen waar we niet blij mee zijn. Ons buikje, de zijvetjes, slappe billen en putjes in de bovenbenen. De dingen die we liever verbergen. En erger nog; het weerhoudt ons er soms ook van om de dingen te doen die we wel zouden willen doen. Zoals lekker sporten en bewegen bijvoorbeeld.

En daar komen wij om de hoek kijken!

Onze kleding is gemaakt voor jou en al die andere vrouwen zoals jij. Voor het vrouwelijke lichaam. Het voelt super fijn aan, complimenteert je goede kanten en verbergt de dingen die je wat minder mooi vindt.

Met een hogere taille, losvallende pasvorm en extra compressie op de juiste plaatsen, helpen we je mooi en zelfverzekerd te voelen. Zodat je lekker in je vel zit en je daardoor het beste uit je dag haalt.

You On Your Best Day. Ons cadeautje voor jou!

YOY'D activewear_You-On-Your-Best-Day

Wat wij belangrijk vinden

Bij YOY’D sta jij centraal! We luisteren naar je en begrijpen je. Met onze kleding proberen we jou de beste en mooiste versie van je zelf te laten zijn.

Onze kleding

Onze kleding is gemaakt voor vrouwen door vrouwen. Het complimenteert en respecteert je lichaam. Je voelt je mooi en zelfverzekerd. Onze kleding is geschikt voor meerdere sport- en draagmomenten. Of het nu een yogales is, een sportgroepje in het park of dat je een rondje gaat hardlopen. Sportkleding met een hoog draagcomfort en extra functionaliteiten als:

  • ondersteunend en flexibel en daarmee geschikt voor elk type sport
  • kleur- en vormvast, zodat je er extra lang van kunt genieten
  • voorzien van een OEKO-Tex certificaat en daarmee minder belastend voor mens en milieu
  • ademend en vochtdoorlatend, zodat het niet tegen je lichaam plakt tijdens het sporten
  • UVA en UVB bescherming, waardoor je in elk weertype lekker buiten kunt sporten

Duurzaam

Natuurlijk willen we vooral een goede relatie met jou hebben, maar ook met de mensen waar we mee werken en met de maatschappij om ons heen willen we dat graag. Gelijkwaardig en met respect. Duurzaamheid is daarom een van onze kernwaarden. Of dat nu over de materialen van onze kleding gaat, de partners waar we mee samenwerken of logistieke oplossingen, het staat centraal in de verdere ontwikkeling van YOY’D.

Inspireren en motiveren

Wij vinden sporten en bewegen enorm belangrijk. Het helpt je gezond en energiek te blijven, zowel fysiek als geestelijk. We zouden dan ook het liefste zien dat iedereen op een of andere manier aan sporten of een vorm van beweging doet. Iedereen op zijn eigen manier en niveau. En wij zijn er voor je om dat mogelijk te maken. We willen je inspireren en motiveren om het beste uit je zelf te halen.

YOY'D_Yva-t-shirt-roze-losvallend-sportshirt-met-korte-mouwtjes

Wie zijn wij?

Nou, wij zijn eigenlijk ik. Ingrid. Ik ben jarenlang marketing manager geweest in het dagelijks leven en succesvol onderneemster in mijn dromen. Maar sinds 1 januari 2022 heb ik de sprong gewaagd en ben ik mijn droom 100% achterna gegaan.

 

Naast YOY’D help ik met Pink Octopus andere (kleine) ondernemers en zelfstandigen hun bedrijf te laten groeien door middel van eenvoudige resultaatgerichte marketingmethodes.

Ik sport graag, maar slaap nog veel liever. En in de zomer voel ik mij op mijn best. Lekker in de zon een goed boek lezen met vooruit… een glaasje wijn in de hand.

Ik ben YOY’D gestart, omdat ik er in geloof dat sporten en bewegen je leven kan veranderen. Zowel op geestelijk vlak als fysiek. Ik zou het liefste zien dat iedereen op een of andere manier aan sporten of beweging doet. Iedereen op zijn eigen manier en niveau.

Als inmiddels iets minder jonge vrouw kan ik soms best onzeker worden over mijn lichaam. In mijn gedachten ziet het er toch net iets strakker uit dan dat de spiegel mij doet geloven en vriendinnen hebben ook vaak diezelfde ervaring. Als ik met YOY’D een beetje kan helpen je wat meer zelfvertrouwen te geven en je daarmee kan motiveren (meer) te gaan sporten en bewegen, is mijn doel behaald.

Ingrid_eigenaar YOY'D activewear

Wie maken YOY’D?

YOY’D wordt gemaakt op twee verschillende locaties. De sportkleding wordt in Colombia gemaakt en de loungewear komt uit Portugal. Wij hebben deze producenten zeer zorgvuldig geselecteerd en werken als partners samen.

Colombia

Onze partner in Colombia bestaat al ruim 70 jaar en ontwikkelt en produceert alle sportstoffen in eigen huis. Niet alleen kunnen we je daardoor de beste functionele sportstoffen bieden, we weten ook hoe ze geproduceerd worden en hoe de werkomstandigheden zijn. En juist daar zijn we zo van onder de indruk. Binnen de drie pijlers sociaal, duurzaamheid en goed werkgeversschap worden al jaren diverse projecten gedaan die inmiddels onderdeel van hun DNA zijn.

  • Waterreductie: 13% minder waterverbruik voor productie van een vierkante meter stof, 50% van al het water wordt recycled, regenwater wordt opgevangen en gebruikt bij de productie
  • CO2 reductie: gehele uitstoot lager dan 4,5%, geen grijze emissie
  • Energiebesparing: vermindering van 2,7%
  • Alle stoffen zijn Oeko-Tex gecertificeerd: kleding of stoffen met dit keurmerk zijn volledig vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig in gebruik en minder belastend voor het milieu
  • Ontwikkeling van gerecyclede stoffen waar we als YOY’D ook naar kijken

Portugal

Onze partner in Portugal is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Daarnaast wordt al het afval dat ze produceren gerecycled om zo een bijdrage aan een beter milieu te leveren.

De GOTS certificering vereist tevens de naleving van sociale criteria. Dat gaat om zaken als het bieden van een eerlijk loon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. Daarnaast hebben alle medewerkers toegang tot medische hulp en krijgen ze jaarlijks een medische check.

De kleding die uit 100% katoen bestaat heeft een Oeko-Tex certificering. Kleding of stoffen met dit keurmerk zijn volledig vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig in gebruik en minder belastend voor het milieu.

YOY'D_instagram-post-trots-op-nieuwe-collectie

Heb je een vraag voor ons?

Stuur ons dan een mailtje of kijk op de contactpagina voor veelgestelde vragen (en antwoorden!).