fbpx

YOY’D

You On Your Best Day

Elke vrouw verdient het om zich goed in haar vel te voelen.

Helaas is dat niet altijd het geval. We twijfelen allemaal wel ergens over. Als we voor de spiegel staan, zien we als eerste de dingen waar we niet blij mee zijn. Ons buikje, de zijvetjes, slappe billen en putjes in de bovenbenen. De dingen die we liever verbergen. En erger nog; het weerhoudt ons er soms ook van om de dingen te doen die we wel zouden willen doen. Zoals lekker sporten en bewegen bijvoorbeeld.

En daar komen wij om de hoek kijken!

Onze kleding is gemaakt voor jou en al die andere vrouwen zoals jij. Voor het vrouwelijke lichaam. Het voelt super fijn aan en complimenteert je goede kanten en verbergt de dingen die je wat minder mooi vindt.

We hopen dat je je in onze sportkleding mooi en zelfverzekerd voelt. Lekker in je vel zit en dat je daardoor het beste uit je dag kunt halen.

YOY’D activewear is als een cadeautje voor jezelf. Of je nu gaat sporten of gezellig met een vriendin gaat lunchen. YOY’D is er voor al die momenten en al die momenten daar tussendoor.

You On Your Best Day. Ons cadeautje voor jou!

YOY'D_kernwaarden-you-on-your-best-day

Wat wij belangrijk vinden

YOY’D is ontwikkeld rondom een aantal kernwaarden. Dingen die wij belangrijk vinden en die je in elke collectie van YOY’D terug zult vinden. Waar je YOY’D altijd aan kunt herkennen en waar je ons ook aan mag houden.

Wij begrijpen jou

Wij stellen jou centraal. We luisteren naar je en proberen met onze kleding jou de beste en mooiste versie van je zelf te laten zijn. Onze kleding complimenteert en respecteert je lichaam. Je voelt je mooi en energiek. We stemmen onze collectie en dienstverlening helemaal op jou af.

Voor elk moment

Onze kleding is geschikt voor meerdere sport- en draagmomenten. Of het nu een yogales is, een sportgroepje in het park of dat je een rondje gaat hardlopen. Sportkleding met een hoog draagcomfort, voor in de sportschool en op de bank of zelfs als je opeens voor een feestje wordt uitgenodigd.

Duurzaam

Natuurlijk willen we vooral een goede relatie met jou hebben, maar ook met de mensen waar we mee werken en met de maatschappij om ons heen willen we dat graag. Gelijkwaardig en met respect. Duurzaamheid zit daarom altijd in onze gedachten. Of dat nu over de materialen van onze kleding gaat, de partners waar we mee samenwerken of nadenken over logistieke oplossingen het loopt als een rode draad door YOY’D heen.

Voor altijd een meisje

Van binnen zijn we eigenlijk allemaal nog een meisje en dat vinden we stiekem alleen maar leuk. En hoe leuk is het dan als er een grappig, net-even-anders element in je kleding zit? Dus, daar zorgen wij voor. Leuke, maar subtiele details die YOY’D  en dus ook jou uniek maken.

Inspireren en motiveren

Sporten en bewegen op je eigen manier, op je eigen niveau. Wij zijn er voor je en willen je dat steuntje in de rug geven dat je misschien nodig hebt om lekker te sporten.

YOY'D_kernwaarden-wat-wij-belangrijk-vinden

Wie zijn wij?

Nou, wij zijn eigenlijk ik. Ingrid. Ik ben jarenlang marketing manager geweest in het dagelijks leven en succesvol onderneemster in mijn dromen. Maar sinds 1 januari 2022 heb ik de sprong gewaagd en ben ik mijn droom 100% achterna gegaan.

Ik sport graag, maar slaap nog veel liever. En in de zomer voel ik mij op mijn best. Lekker in de zon een goed boek lezen met vooruit… een glaasje wijn in de hand.

Ik ben YOY’D gestart omdat ik er in geloof dat sporten en bewegen je leven kan veranderen. Zowel op geestelijk vlak als fysiek. Ik zou het liefste zien dat iedereen op een of andere manier aan sporten of beweging doet. Iedereen op zijn eigen manier en niveau.

Als inmiddels iets minder jonge vrouw kan ik soms best onzeker worden over mijn lichaam. In mijn gedachten ziet het er toch net iets strakker uit dan dat de spiegel mij doet geloven en ook van vriendinnen hoor ik vaak dezelfde ervaring. Als ik met YOY’D een beetje kan helpen wat meer zelfvertrouwen te geven en daarmee vrouwen kan motiveren (meer) te gaan sporten en bewegen, is mijn doel behaald.

Ingrid_eigenaar YOY'D activewear

Wie maken YOY’D?

YOY’D wordt gemaakt op twee verschillende locaties. De sportkleding wordt in Colombia gemaakt en de loungewear komt uit Portugal. Wij hebben deze producenten zeer zorgvuldig geselecteerd en werken als partners samen.

Colombia

Onze partner in Colombia bestaat al ruim 70 jaar en ontwikkelt en produceert alle sportstoffen in eigen huis. Niet alleen kunnen we je daardoor de beste functionele sportstoffen bieden, we weten ook hoe ze geproduceerd worden en hoe de werkomstandigheden zijn. En juist daar zijn we zo van onder de indruk. Binnen de drie pijlers sociaal, duurzaamheid en goed werkgeversschap worden al jaren diverse projecten gedaan die inmiddels onderdeel van hun DNA zijn.

  • Waterreductie: 13% minder waterverbruik voor productie van een vierkante meter stof, 50% van al het water wordt recycled, regenwater wordt opgevangen en gebruikt bij de productie
  • CO2 reductie: gehele uitstoot lager dan 4,5%, geen grijze emissie
  • Energiebesparing: vermindering van 2,7%
  • Alle stoffen zijn Oeko-Tex gecertificeerd: kleding of stoffen met dit keurmerk zijn volledig vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig in gebruik en minder belastend voor het milieu
  • Ontwikkeling van gerecyclede stoffen waar we als YOY’D ook naar kijken

Portugal

Onze partner in Portugal is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Daarnaast wordt al het afval dat ze produceren gerecycled om zo een bijdrage aan een beter milieu te leveren.

De GOTS certificering vereist tevens de naleving van sociale criteria. Dat gaat om zaken als het bieden van een eerlijk loon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. Daarnaast hebben alle medewerkers toegang tot medische hulp en krijgen ze jaarlijks een medische check.

De kleding die uit 100% katoen bestaat heeft een Oeko-Tex certificering. Kleding of stoffen met dit keurmerk zijn volledig vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig in gebruik en minder belastend voor het milieu.

YOY'D_instagram-post-trots-op-nieuwe-collectie