fbpx
In  Inspiratie,  Sporten,  Tips

Wat wordt jouw nieuwe favoriete bezigheid? De sporttrends voor 2022

By YOY'D | 23 december 2021

Ben jij ook zo iemand die elk jaar vol enthousiasme aan een nieuwe sport begint, iedereen die het wil horen (of inmiddels niet meer wil horen) vertelt hoe leuk het is en dat ze het ook een keer moeten proberen om vervolgens na een paar maanden steeds minder vaak te gaan en uiteindelijk de motivatie niet meer op kunt brengen en er helemaal mee stopt?

Herkenbaar? Voor veel vrouwen onder ons wel. Soms is het gewoon even een dipje in de motivatie, soms gaat er meer achter schuil. Belangrijk is om je lichaam en geest te blijven prikkelen en dat doen we door afwisseling. Zo is het ook met sporten. En dus hebben wij de sporttrends voor 2022 voor je op een rij gezet. Kun je weer een nieuwe favoriet kiezen.

Een andere trend voor 2022 die kenners voorspellen is ZUU. Een HIIT (High Intensity Interval Training) gebaseerd op dierenbewegingen. Een uitdagende full body workout overgewaaid uit Australië. In het begin voel je misschien een beetje voor gek staan met je zwaaiende chimpansee armen of je glijdende hagedissen moves, maar het lachen zal je snel vergaan. Simpelweg omdat je er de energie niet meer voor hebt.

Een leuk alternatief als Crossfit (weer) zat bent en eigenlijk wilt apenkooien.

Is het tennis? Is het squash?

Nee, het is padel. We zagen het dit jaar al vaker voorbij komen. BNNers die het racket oppakten en enthousiast over hun nieuwste hobby vertelden. Maar volgend jaar zullen ook wij, het gewone volk, het massaal gaan proberen.

Padel is intensief, uitdagend maar vooral ook erg leuk om samen met vrienden te doen, als dat straks tenminste weer mag.

Met je baby in de volgende versnelling

Ideaal als je net mama bent geworden; stroller fitness. Terwijl je met je kinderwagen loopt of rent, doe je allerlei oefeningen. Een full body workout als je met je kleintje op pad bent en ook super leuk om samen met andere mammies te doen.

Er zijn steeds meer (sport)clubs en platforms die hier aandacht aan schenken, zoals bijvoorbeeld MOM PWR.

Ik ben benieuwd wat jij volgend jaar gaat doen!

Vond je deze blog leuk om te lezen en zou je nog wel meer van zulke tips willen krijgen? Laat dan snel je naam en e-mailadres achter via deze link en wij sturen jou al onze leuke tips en weetjes.