fbpx
In  Inspiratie,  Mode,  Tips

Van halfnaakt tot keurige schoolmeisjes, dit zijn de modetrends voor 2022

By YOY'D | 22 december 2021

Zo hee, daar zitten we dan weer aan het einde van het jaar. Ik ga het C-woord niet noemen, want dat komt ons allemaal inmiddels van voor en achter de neusgaten uit. Laten we juist vooruit kijken naar wat ongetwijfeld een veel mooier, leuker en gezelliger jaar wordt.

Om een beetje goed voorbereid aan het nieuwe jaar te beginnen, zetten we de belangrijkste trends op het gebied van mode, sport, duurzaamheid en voeding voor je op een rijtje. Kun je vast bedenken wat jij ermee gaat doen.

We beginnen deze blogserie met de modetrends voor 2022.

Zoveel modetijdschriften en modegoeroes zoveel modetrends worden er voorspeld voor 2022. De een nog gekker dan de andere. Waarbij ik me soms afvraag hoe ik dat in hemelsnaam naar mijn gewone leventje moet vertalen. Maar als je ze allemaal naast elkaar legt, zie je toch wel wat overeenkomsten. Een rode draad is in ieder geval optimisme. We gaan veel kleur, huid en looks met een twist zien. Ik heb de meest toepasbare en herkenbare voor je op een rijtje gezet:

Vrolijke kleuren

Maar in welke kleuren moet dit alles gebeuren dan? Pantone roept elk jaar een kleur van het jaar uit en voor 2022 is dat Very Peri. Een paarsblauwe kleur. Of zoals Pantone het zelf omschrijft: een dynamische maagdenpalmblauwe tint met een levendige violetrode ondertoon, dat de trouw en standvastigheid van blauw met de energie en opwinding van rood combineert. Dus….

Volgens de modekenners zien we in de lente en zomer vooral vrolijke kleuren als heldergeel, spicy groen, vurig oranje en bubbelgum fuchsia. Gelukkig zien we ook wat rustigere tinten als grijs, olijf en beige terugkomen.

In de herfst en winter worden de zomerse tinten wat afgezwakt naar mosachtig groen, mauve, botergeel, warm oranje en donkerblauw.

Kortom; anything goes. En dat is ook precies wat wij graag zien. Draag waar jij blij van wordt, waar jij je comfortabel in voelt. Uiteindelijk ben je dan op je mooist! You On Your Best Day.

Vond je deze blog leuk om te lezen en zou je nog wel meer van zulke tips willen krijgen? Laat dan snel je naam en e-mailadres achter via deze link en wij sturen jou al onze leuke tips en weetjes.