fbpx

Een nieuw sportkledingmerk lanceren in crisistijd

By YOY'D | 21 april 2020

Opeens daar op de loopband in de sportschool wist ik het: Ik ga een damessportkledingmerk beginnen. Mijn gebrek aan kennis over de modewereld, hoe je überhaupt een kledinglijn opzet en wat daar allemaal bij komt kijken deed er op dat moment niet toe. Ik was enthousiast en had een plan. Iets wat ik eigenlijk zelden heb. Ik neem het leven meestal zoals het komt en kijk niet te ver vooruit. Maar dit bleef hangen en dus moest het wel iets zijn.

Ik begon met het schrijven van een bedrijfsplan. Las daarvoor alles wat los en vast zat, bekeek elk webinar en schreef me zelfs in voor een online cursus Start je eigen kledinglijn. Elke avond na mijn werk als marketing manager deed ik mijn laptop open om kennis te vergaren. En hoe meer kennis ik opdeed, hoe enthousiaster ik werd. Zo enthousiast dat ik de stoute schoenen aantrok en mijn manager over mijn plannen vertelde om vervolgens aan te geven dat ik minder wilde gaan werken.

Vanaf dat moment werd het serieus, want nu had ik iets te bewijzen. Niet alleen aan mezelf, maar ook aan al die mensen die ik inmiddels over mijn plannen had verteld.
Ideeën had ik te over en ik wist ook precies hoe mijn merk eruit moest komen te zien. YOY’D activewear zou er zijn voor die hardwerkende vrouw die honderden ballen in de lucht houdt, goed voor zichzelf en anderen zorgt. Er graag goed uitziet en ook graag beweegt. Haar onzekerheid over haar lichaam en haar volle agenda belemmeren haar echter hierin. YOY’D helpt elke vrouw zich mooi en zelfverzekerd te voelen, laat haar lekker in haar vel zitten en geeft haar het gevoel dat ze alles aan kan. YOY’D laat haar voelen zoals ze zich op haar beste dag voelt. You On Your Best Day. Whatever day that may be.