fbpx
In  Sporten,  Tips

Ga de zomer-luiheid te lijf

By YOY'D | 31 mei 2019

Wij zitten op het terras, kom je ook? Shit, je wilde vanavond toch echt weer eens gaan sporten. Het is inmiddels ruim twee weken geleden en je lichaam begint langzaam te protesteren. Of komt dat gewoon door het warme weer, de iets meer dan normaal aantal glaasjes rosé en de lange zwoele avonden? Een beetje genieten mag toch ook wel? Je hebt de hele winter al hard je best gedaan. Als de zomervakantie voorbij is, ga ik weer hard aan de slag beloof je jezelf plechtig terwijl je ‘Ik kom eraan!’ terugstuurt naar je vriendinnen.

Als het echt warm weer is, vind ik het ook altijd moeilijk om te sporten. Vooral als je de hele dag hebt gewerkt, wil je eigenlijk alleen nog maar lekker relaxt buiten zitten. Toch vind ik sporten in de zomer bijna makkelijker dan in de winter. Met de kou en de regen. Als je dan op de fiets naar de sportschool moet, kan ik wel tientallen redenen verzinnen om lekker binnen te blijven. In de zomer kun je tenminste lekker buiten sporten en dat geeft veel extra energie. Dus hop, naar buiten.

Maar met warm weer sporten is wel anders dan in de winter binnen sporten. Het warme weer vraagt meer van je lichaam en dus zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Lees onze zes tips en jij knalt deze zomer gewoon lekker door.