fbpx
In  Sporten,  Tips

Hoe begin je met yoga

By YOY'D | 6 december 2022

Elke dinsdagavond vertrok mijn moeder in haar knalgele joggingpak met een slaapzak onder haar arm naar yoga. Ze vond het heerlijk. Ik vond het suf.

Maar nu, vele vele jaren later, vind ik het ook heerlijk. Ik ga weliswaar niet naar een yogaklas buiten de deur, maar doe het lekker thuis. Ter ontspanning, om mijn lichaam te rekken en strekken of gewoon als ik me niet helemaal lekker voel om weer tot mezelf te komen.

Yoga is goed voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. En het goede nieuws is dat iedereen aan yoga kan doen. Je hoeft er echt niet zweverig en ook niet super lenig voor te zijn.

Daarnaast is yoga ook heel goed te combineren met andere sporten. Vaak heeft het zelfs een positieve invloed doordat je beter weet hoe je adem moet halen. Je kunt zo meer kracht zetten of iets langer volhouden. Ook bij het herstel van je lichaam kan yoga een belangrijke rol spelen.

En het fijne is dat je het ook gewoon thuis kunt doen. Zeker in het begin is dat misschien juist wel prettig, omdat je in je eigen omgeving bent zonder andere mensen om je heen die het al veel langer (lijken te) doen.

YOY'D activewear_Blog_beginnen-met-yoga-video

Mis nooit meer iets met By YOY'DVul je e-mailadres in en krijg 15% KORTING!

Altijd op de hoogte zijn van onze ontwikkelingen? Nooit meer acties, leuke weetjes en tips missen?

Meld je dan nu aan en krijg 15% korting op je volgende aankoop.